Указател - Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.:

Сдружение „Бъдеще за децата“
Сдружение „Бъдеще за децата“ Сдружение „Бъдеще за децата“ Сдружение „Бъдеще за децата“

Сдружение „Бъдеще за децата“

Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания“ е неправителствена организация учредена през 2003 година от родители на деца с увреждания, специалисти и съмишленици. Работи на територията на Община Казанлък за интеграцията и социализацията на децата с увреждания и техните семейства.
Мисията на организацията е промяна на обществените нагласи към децата с увреждания, съдействаща за тяхната интеграция и социализация.

Основна цел на Сдружението е защита на правата и интересите на децата с увреждания. Създаване на условия за достъпна социална среда за пълноценно интегриране в обществото.

Целева група са децата и младежите с увреждания и техните родители. В групата на децата се включват: деца със сензорни нарушения – зрителни и слухови, соматични, деца със задръжки в психическото развитие, с емоционално – волево и поведенчески проблеми, интелектуална недостатъчност и др. В момента Сдружението работи с 25 деца и младежи на възраст от 3 до 30 години и техните родители на територията на Община Казанлък.

Организацията има издаден лиценз към Държавна агенция за Закрила на детето и Агенция „Социално подпомагане“ за извършване на социална услуга „Център за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания“.

Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания“ е член и на Национална мрежа за децата.

www.speckids.org

За контакти:

тел. 0878 379 261, 0878 379 186

адрес:

гр. Казанлък 6100

ул. “Войнишка” 25

e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

AddThis Social Bookmark Button