Указател - Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.:

Търсете по ключови думи:


Радио Вис Виталис
Радио Вис Виталис Радио Вис Виталис Радио Вис Виталис

Радио Вис Виталис

www.vvitalis.com

РАДИОТО НА КАЗАНЛЪК

Казанлък е вторият град в България /след София /, в който се слуша радио изобщо. Местна радиопрограма тук се излъчва от 1948 г.

Първото излъчване на радиопрограма на жично радио “Вис виталис” е с дата 21.12.1992 г.
“Вис виталис” стана първата независима, нецензурирана и открита за всеки медия, уловила пулса на живота и обединила многопосочието от човешки мнения. Доверието бързо нарасна, рязко се увеличи кръгът от слушатели.

До въвеждането на ефирна програма пет години по-късно, 21.12.1997 г., кабелното радио постепенно запълваше белите петна в информационното покриване на селищната система, за да заеме и остане трайно до днес на лидерски позиции в региона.

“Вис виталис” е радио, изцяло изградено на база действащото законодателство в Република България.

То разпространява програмата си чрез наземно радиоразпръскване – 89,3 МНz в Казанлък и някои селища на Розовата долина.

Програма “Вис виталис” се излъчва 24 часа, като в дните от понеделник до петък в часовете 06,30 – 08,30 и 18,00 – 19,30 програмата се излъчва едновременно в ефир и по кабел.

Броят на служителите в радио “Вис виталис” е 15 , като 13 от тях са с висше образование, 2 със средно.
Дейността му се ръководи от Управителя, който е и собственик на радиостанцията.
Управленската структура по направления включва : Програмен директор, Технически директор и Директор маркетинг и реклама.

Радио “Вис виталис” се помещава в най-представителната сграда в Казанлък – Дома на културата “Арсенал”, на трето място по големина в страната след НДК – София и Фестивалния комплекс във Варна. Намира се в центъра на града. Радиото е разположено в самостоятелно крило на І-я етаж.
Разполага с : ефирно студио, апаратна, продукционно студио, помещение за журналистите, рекламен офис, помещение за счетоводството и деловодството, кабинет на управителя, кабинет на програмния директор, архивен офис.
Разполага със съвременни технически съоръжения и комуникации.

Радиото има сключени договори с БТК, БТА, “Музикаутор” , с музикални компании и радиостанции.

“Вис виталис” работи с редица неправителствени организации и граждански движения, сред които : Фондация “Чудомир”, Фондация “Българска роза”, Съюз на жените “Проксен”, Дружество “Тракия”, БЧК, Младежки общински съвет, Ротариклуб, Културно-просветно дружество на каракачаните, филиал на УНИЦЕФ в Казанлък, Алиансфрансез и др.
Радиото сътрудничи и подпомага дейността на учебните заведения и културните институти в града, преди всичко : НЧ ”Искра”, Театър “Любомир Кабакчиев”, Детски комплекс, библиотека “Искра”, Национален парк-музей “ Шипка-Бузлуджа”, Исторически музей “Искра”, Художествена галерия и др.

Радиото е партньор по проекти на Община Казанлък, АБРО, на културни институти и обществени организации : за европейската интеграция, развитието на културния туризъм, екологията, за социалното подпомагане на деца и възрастни в неравностойно положение и др.

“Вис виталис” е автор на редица идеи и инициативи с широк обществен отзвук. Особено популярни сред жителите на региона станаха: Благотворителната Великденска кампания “Оцвети в добро” в полза на децата от домовете за сираци и възрастните хора от социалните домове; Кампанията “За първи път” – в полза на първокласниците, за правата на децата; “Добрите неща все още се случват” - по повод Европейската година на хората с увреждания и др.

Самопромоциите на радио “Вис виталис” традиционно се превръщат в общоградски , преди всичко в младежки, празници : “Едно лято с “Вис виталис” ; “Петък вечер” ; “Обичай ме, обичам те”; “Голямото лятно парти на “Вис виталис” 2003” и др.

За всички тези години радиостанцията е събрала награди от национални радиоконкурси и фестивали, както и от регионални структури и организации : ІІІ награда за рекламен аудиопродукт - Варна, 1999 г. ;
Сертификат на АБРО за кампаниите “Оцвети в добро” и “За първи път” – за 2001 г. – за особен принос в утвърждаването на авторитета и обществената роля на частното радиоразпръскване в България “В полза на обществото 2002”; АБРО и Промедия - Грамота за особени заслуги при решаване на проблемите в града и региона” 2001 г.; Голямата награда от националния радоконкурс “Осмата муза” – НДК, 2003 г. – раздел “Творчески портрети”; дипломи, грамоти и др.

Представителни изследвания регистрират ръста на радиостанцията :
1995 г. – Галъп Интернешънъл
След програма “Хоризонт” на БНР - 71 % , най-слушаната в региона радиостанция е “Вис Виталис” – 48 % .
1998 г. – Маркет Тест – маркетингови и медийни изследвания
- Основният източник на информация за проблемите на града е “Вис Виталис”.

2002 г. – Алфа Рисърч
“Вис виталис” се слуша от 71 % от респондентите, а постоянната му слушаемост е 57,5 % . Това го прави най-слушаната радиостанция в града и най-предпочитаната местна медия. Националният лидер “Хоризонт” е с 22 пункта след “Вис виталис”.

Радио “Вис виталис” е член на АБРО от основаването й.
Участва във всички национални инициативи и кампании на АБРО и чрез АБРО, както и като партньор по проекти на Асоциацията.
Управителят на “Вис виталис” Васил Самарски е член на УС на АБРО – трети мандат.

По повод 10-тата си годишнина през м.декември 2002 г. радио “Вис виталис” учреди своя годишна награда “Вис виталис”– За изключителен принос към Казанлък и Розовата долина. Община Казанлък до момента няма своя награда.
Годишна награда “Вис виталис” за първи път ще получат на 21.12.2003 г. най-достойните хора и институции с най-значим принос за 2003 г.

Слоган: Да настигнеш и изпревариш времето!
Мото на програмата : “Вис виталис” - като живота.

AddThis Social Bookmark Button