Указател - Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.:

Овощен Разсадник 'Стоян Господинов' - гр.Казанлък
Овощен Разсадник 'Стоян Господинов' - гр.Казанлък Овощен Разсадник 'Стоян Господинов' - гр.Казанлък Овощен Разсадник 'Стоян Господинов' - гр.Казанлък Овощен Разсадник 'Стоян Господинов' - гр.Казанлък Овощен Разсадник 'Стоян Господинов' - гр.Казанлък Овощен Разсадник 'Стоян Господинов' - гр.Казанлък Овощен Разсадник 'Стоян Господинов' - гр.Казанлък

Овощен Разсадник 'Стоян Господинов' - гр.Казанлък

Овощен Разсадник ЕТ "Стоян Господинов" гр. Казанлък, традиция и опит от 1981 година. Разсадника е разположен на площ от 1000 декара, като годишно произвежда над 200 000 млади дръвчета. Разполага с маточна база за подложки с площ от 25 декара и маточна база за калеми с площ от 15 декара. Основните дейности на разсадника са производство и продажба на овощен посадъчен материал от Ябълка, Круша, Череша, Вишна, Слива, Кайсия, Праскова, Дюля, Дрян, Арония, Бадем, Лешник, Хинап, Мушмула и Топола.

Web: http://fruitgarden.org

Телефон: 0888 858653

E-Mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

https://www.facebook.com/razsadnik.kazanlak


Още преди да тръгна на училище, с калем от вкусната кайсия на съседа в родното ми с. Пъстрогор, Свиленградско, и със силният дядов ген, започнах присаждането на овощни дръвчета. Работих като механик и конструктор във военен завод "Арсенал" и нито за миг не съм спирал да се занимавам със земеделие. Първо отглеждах зеленчуци в двора в с. Крън, Казанлъшко, от където е съпругата ми. От 1981г. присаждам овощни дръвчета, но само като хоби. През 1991г. създадох собствена фирма ЕТ "Стоян Господинов", като преди това преминах през специално обучение в овощарският институт в Пловдив, което ми дава правото да произвеждам овощни дръвчета. Започнах с разсадник от 10дка наследствена земя край с. Крън. В началото ми се виждаха много, в момента разполагам с 450дка. Разполагам със собствена база за подложки - 25дка и за калеми - 15дка.


Притежавам лиценз за производство и търговия с овощен разсад. Разсадникът е един от най-големите в България, произвежда между 150 000 и 200 000 облагородени овощни дръвчета от 14 овощни вида и над 250 сорта.


С овощен разсад на фирмата има създадени овощни градини във всички райони на България, както в Румъния и Швейцария. 

AddThis Social Bookmark Button